Beglazing

Dubbel glas of HR++ Hoog Rendement dubbel glas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen en Triple glas uit drie glasbladen met daartussen een spouw.  Tegenwoordig wordt vaak glas gebruikt met een extra hoog rendement. Dit hoog rendement dubbel glas wordt gemaakt door 1 of 2 glasbladen van een coating te voorzien en de spouw te vullen met edelgas.

De coating zorgt ervoor dat de warmtestraling van bijvoorbeeld uw radiator gereflecteerd wordt en daardoor voor het grootste deel in uw woning blijft. De HR-coating zorgt er tevens voor dat u in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon terwijl u in de zomer minder last heeft van de zonnewarmte. De metaalcoating is vrijwel onzichtbaar, kijkt u maar naar alle nieuwbouwwoningen waar vanaf 1996 al HR(++) glas is toegepast.

De gasvulling zorgt ervoor dat kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit, zoals bij een droge luchtvulling wel het geval is. Warmteverlies en koudebrug wordt door de gasvulling geminimaliseerd. De edelgassen argon en krypton die worden gebruikt voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ dubbel glas, zijn niet schadelijk voor mens en milieu.

Dubbelglas tegen geluidsoverlast

Heeft u veel geluidsoverlast dan raden we aan om de spouw tussen het glas zo breed mogelijk te nemen. Hoe breder de spouw hoe beter de geluidsisolatie. Het is ook belangrijk om de glasbladen dikker te maken. Hoe meer massa, hoe beter geluid met een lage frequentie wordt geweerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld zware industrie en vliegtuiglawaai. Ook het toepassen van gelaagd glas, eventueel met een ako